• Home/
  • Notícies/
  • L'Ajuntament de Figueres impulsa una nova edició del programa Treball als barris, que beneficiarà directament més de 240 persones entre els barris de

Notícies

L'Ajuntament de Figueres impulsa una nova edició del programa Treball als barris, que beneficiarà directament més de 240 persones entre els barris de

Notícia 30/01/2019

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més i des ja fa 10 anys, el programa "Treball als barris", una iniciativa que dóna resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament a més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està  subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social amb una dotació total de 477.612 €

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i contempla activitats de formació bàsica  i professional.  El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos, un total de 15 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada pels usuaris/es és el "Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials". Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d’inserció i inscrites a l'oficina del SOC.

Una altra de les accions és el "Programa de qualificació professional", que en aquesta edició  permetrà formar 12 alumnes en tasques de mateniment i reparacions d'edificis i espais enjardinats. Totes les persones hauran d’estar inscrites com a demandants d’ocupació al SOC , conèixer els idiomes oficials, i mostrar interès i motivació per treballar en aquest sector.

Pel que fa als "Programes d'experienciació laboral", oferirà 15 llocs de treball: 10 com a operaris /es de manteniment i reparacions d'edificis i d'espais enjardinats d'interès públic, 2 informadores ambientals i 3 places de neteja i condicionament d'espais públics.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació de 4 figures tècniques, com a tutores i orientadores del dispositiu, una d'elles amb funcions de coordinació, una tècnica en prospecció d'empreses i una persona d'auxiliar d'administració.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, ha manifestat que "és encoratjador veure com any rere any altres administracions confien i subvencionen els programes que s'estan desenvolupant a Figueres destinats a inserir en el mercat de treball i formar les persones aturades. El nostre objectiu és aprofitar i exprimir aquests programes en favor de les persones que els necessitin i procurar la seva plena ocupació"

El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric. Depèn de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres i les persones interessades poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham.

 

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.