• Home/
  • Notícies/
  • L'Ajuntament eixuga el dèficit i tanca el 2014 amb superàvit pressupostari

Notícies

L'Ajuntament eixuga el dèficit i tanca el 2014 amb superàvit pressupostari

Notícia 16/04/2015

El superàvit s'ha situat en 4,7 milions d'euros i l'endeutament ha baixat fins al 67,97%

L'Ajuntament de Figueres ha fet pública la liquidació de l'exercici pressupostari 2014 amb un superàvit de 4,7 milions d'euros, un resultat que confirma la recuperació de la hisenda municipal. 

Pel que fa al nivell d'endeutament, s'ha situat per sota del 70%, concretament en el 67%, el que permetrà que el consistori pugui demanar crèdit sense l'autorització dels organismes competents i afrorntar noves inversions. El romanent de tresoreria, és a dir, la diferència del pressupost de l'any passat respecte el d'exercicis anteriors se situa per sobre dels 3 milions d'euros, una xifra molt allunyada dels 9 milions negatius generats l'any 2011.

L'alcaldessa Marta Felip ha destacat que "el 2014 s'ha confirmat com l'any de la recuperació de la hisenda, després que el Govern municipal hagi aplicat polítiques reals de contenció en la despesa i els ingressos s'hagin recuperat". "La clau per invertir la tendència", ha afegit Felip, "ha estat invertir la tendència del 2011". 

Pel regidor d'Hisenda, Manuel Toro, la liquidació pressupostària deixa "una situació econòmica perfecte" per afrontar els reptes de futur. El resultat pressupostari, la diferència entre ingressos i despeses de l'exerci del 2014, ha estat de 7,2 milions d'euros. Pel que fa a l'estalvi net entre ingressos i despeses ordinaris s'ha situat per sobre dels 10 milions d'euros.

Toro afegeix que aquestes xifres demostren la bona feina feta  els últims 4 anys que deixa pel 2015 "una situació econòmica en perfectes condicions". Finalment, destacar que  gràcies a la reducció del deute, el consistori podrà afrontar les inversions necessàries per a la ciutat en els pròxims anys sense haver de demanar autorització a les administracions competents per poder demanar crèdit.

Imatges

Vídeos

Gràcies a la reducció del deute, el consistori podrà afrontar les inversions necessàries per a la ciutat en els pròxims anys sense haver de demanar autorització a les administracions competents per poder demanar crèdit.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.