• Home/
  • Notícies/
  • L'alcaldessa de Figueres participa al Fòrum Internacional d'Alcaldes de Ciutats Turístiques Zhengzou

Notícies

L'alcaldessa de Figueres participa al Fòrum Internacional d'Alcaldes de Ciutats Turístiques Zhengzou

Notícia 25/05/2016

Aquesta setmana l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha viatjat a la Xina per participar a l’International Mayor’s Forum on Tourism. Es tracta d’un congrés on es reuneixen alcaldes i alcaldesses de ciutats turístiques d’arreu del món amb experts d’organitzacions internacionals de turisme.

El congrés, organitzat pel Ministeri de Turisme de Xina, l’Organització Mundial del Turisme i el Govern de la Província de Henan, enguany sota el lema “Turisme, vincle d’unió entre ciutats”, s’organitza cada dos anys des del 2008.

L’alcaldessa de Figueres ha estat convidada pel govern xinès, organitzador de l'esdeveniment, a través del governador de la regió de Henan, després que una delegació d’aquest govern, encapçalada per Lam Chuen Pin, visités l'Ajuntament de Figueres el passat 24 de març amb la finalitat d'iniciar relacions de cooperació amb Figueres i l'Alt Empordà.

Tenint en compte que un dels vessants en què es basa aquesta col·laboració es fonamenta en l'interès turístic i cultural que Figueres, la ciutat de Dalí, desperta com a destinació a la Xina, després del fòrum, l'alcaldessa es desplaçarà a la ciutat de Xangai, on signarà un document d'intencions de col·laboració amb el governador del districte de Minghan en matèria turística, cultural, educativa i econòmica per crear oportunitats, incentivar inversions i promoure l’intercanvi i el desenvolupament comú.

Marta Felip expressa la satisfacció que suposa veure que Figueres i l'Empordà desperten a la Xina gran interès turístic i també cultural, així com per la possibilitat d'efectuar inversions agropecuàries o d'altres sectors empresarials. "Com a territori geogràficament ben posicionat, a l'Empordà ens hem d'obrir a explorar totes les possibles vies de col·laboració, amb la garantia que suposa interlocutar directament amb l'administració xinesa".

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.