• Home/
  • Notícies/
  • L’exposició "Els Dalí de Figueres" rep prop de 2.000 visitants durant la primera setmana

Notícies

L’exposició "Els Dalí de Figueres" rep prop de 2.000 visitants durant la primera setmana

Notícia 07/05/2018

L’exposició, que es va inaugurar el 28 d’abril al Museu de l’Empordà, ha rebut 1.912 visitants durant els primers 7 dies.

L’exposició “Els Dalí de Figueres. La família, l’Empordà i l’art”, comissariada per la historiadora de l’Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, ha rebut 1.912 visites durant la primera setmana d’obertura al públic. Més de 200 persones van assistir en l'acte d'inauguració el 28 d'abril, i més de 50 usuaris han participat en les visites guiades que s'han dut a terme en en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu amb la comissària, amb molt bona acollida entre el públic.

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art" teixeix la vida i l'obra d'un artista únic i sorprenent, la trajectòria del qual és impossible d'entendre sense conèixer les seves arrels, el seu entorn familiar, el seu paisatge. A través de 135 peces, entre les quals, hi ha 13 olis sobre tela, 27 dibuixos i 62 documents originals, com ara manuscrits, cartes i fotografies, l'exposició reconstrueix el relat de les vides de Dalí i els seus familiars: la relació amb el pare, Salvador Dalí Cusí; amb la mare, Felipa Domènech Ferrés, i amb la germana, Anna Maria Dalí.

La mostra està comissariada per la historiadora de l'Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, qui durant  quatre anys ha dut a terme una recerca exhaustiva de la figura de l'artista i els arxius de la seva família, després de rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de Figueres per redactar el projecte museològic de la casa natal de Salvador Dalí.

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art", que es podrà veure fins al 4 de novembre al Museu de l'Empordà, consta de tres àmbits expositius: un dedicat al pare, el notari Salvador Dalí Cusí, una figura clau per entendre la vida del pintor; un segon àmbit dedicat a la constel·lació femenina que envoltava la figura de Salvador Dalí, i un últim àmbit, dedicat a la germana, Anna Maria Dalí, la memòria de la família.

Una part important dels documents relacionats amb Salvador Dalí Cusí s’exposen per primera vegada i posen a la llum la seva àmplia trajectòria professional i intel·lectual. També per primera vegada s’exposen les cartes entre Anna Maria Dalí i Manuel Brunet i documents de la germana del pintor que ens desvelen aspectes de les relacions íntimes del pintor amb la seva família.

L’alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, destaca la importància d’aquestes xifres que pronostiquen el gran èxit del qual gaudirà aquesta exposició fins al novembre, i demostren el nou impuls del Museu de l’Empordà.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.