• Home/
  • Notícies/
  • La Rambla acollirà l'arribada de la cavalcada dels Reis de Figueres

Notícies

La Rambla acollirà l'arribada de la cavalcada dels Reis de Figueres

Notícia 28/11/2019

L'acte d'encesa de l'enllumenat de Nadal serà aquest divendres a les vuit de la tarda, amb un vídeo-mapping sobre la façana de la Casa Empordà

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i la regidora de Festes, Ester Marcos, han presentat aquest matí a la plaça de l'Escorxador de figueres les principals novetats de la programació d'actes i activitats per a les festes de Nadal 2019-2020 a la ciutat de Figueres.

Una de les primeres novetats d'aquest any serà l'acte d'encesa de llums de Nadal, que s'ha programat per divendres 29 de novembre a les 8 del vespre a la plaça de l'Escorxador. L'acte consistirà en una projecció llum i so sobre la façana de la Casa Empordà per crear un espectacle visual de vídeo-mapping on s'hi podran veure elements vinculats amb el Nadal i de la ciutat de Figueres, com una Nadalina en tres dimensions, a càrrec de l'empresa Depalol Multimedia, especialitzada en la realització de muntatges visuals sobre façanes que recentment s'ha instal·lat a Figueres.

Pel que fa al Mercat de Nadal, enguany s'hi podran trobar fins a 28 casetes repartides per tota la Rambla amb tota classe de productes nadalencs, com per exemple, arbres de Nadal, tions, caganers i pessebres, productes de decoració o torrons i dolços, entre d'altres.

L'acte d'inauguració del Mercat de Nadal serà dissabte 30 de novembre, a les 6 de la tarda, amb la participació de la Coral de Sant Pau i la Coral del Ramon Muntaner i els Pastorets de Figueres. L'horari del mercat serà d'11 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores i el dia 24 de desembre -últim dia de mercat-, l'horari serà fins a les 13 hores.

A més de les parades, l'Ajuntament i diferents entitats i associacions han organitzat una programació d'activitats i tallers de temàtica nadalenca adreçats a nenes i nenes durant els diferents dies que està obert el mercat.

La regidora de Festes, Ester Marcos, ha destacat que "enguany presentem un programa d'activitats que manté l'estructura d'anys anteriors però que a la vegada introdueix novetat i diversifica la seva programació per oferir un ampli ventall d'activitats a grans i petits".

Una de les altres novetats d'aquest Nadal, serà la recuperació de la visita del patge Reial a la porxada de l'Ajuntament de Figueres per a tots aquells nens i nenes que vulguin entregar les seves cartes als Reis mags durant els dies 3 i 4 de gener a partir de les cinc de la tarda.

En aquest mateix sentit, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha avançat que a petició de Ses Majestats d'Orient, l'Ajuntament ha optat per modificar la ruta de la cavalcada dels Reis, mantenint l'inici al carrer Borrassà i desplaçant l'arribada al centre de la ciutat, des de la plaça de l'Ajuntament fins a la part alta de la Rambla, per facilitar una major assistència de famílies i incrementar la capacitat la graderia adaptada per a persones amb diversitat funcional. A més de l'arribada dels Reis mags, hi ha previst un espectacle infantil i la tradicional entrega de les claus de la ciutat per poder fer l'entrega dels regals a tots els nens i nenes de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat que "el Govern té la voluntat de millorar durant aquests anys la programació de Nadal, ampliant el nombre de carrers amb il·luminació a tots els sectors de la ciutat i fer més extensiva l'organització d'actes i activitats a tots els barris de Figueres".

Finalment, l'alcaldessa Lladó ha afegit que "els pares, mares i nens han d'estar atents perquè a l'Ajuntament hem rebut l'avís que en Fumera podria aparèixer demà durant l'acte d'encesa de llums i dissabte a la inauguració del Mercat de Nadal, a més d'estar durant la cavalcada de Reis".

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.