• Home/
  • Notícies/
  • Les oficines de Turisme doblen les consultes de ciutadans dels Estats Units i Rússia i tripliquen les del Japó

Notícies

Les oficines de Turisme doblen les consultes de ciutadans dels Estats Units i Rússia i tripliquen les del Japó

Notícia 30/03/2014

Les oficines de Turisme de Figueres van rebre durant el 2013 un total de 133.908 consultes, una xifra que suposa un increment del 23,7%% respecte al 2012. D’entre les nacionalitats de les persones que s’hi...

A nivell global les consultes realitzades per ciutadans francesos continuen sent les més nombroses i el 2013 es van enfilar fins a les 38.311 tot i que, percentualment, han patit un descens del 5% respecte a l’any anterior. Darrere aquest col·lectiu es situen els ciutadans russos amb 12.111 consultes, una xifra que ja suposa un 9,04% del total.

D’altres peticions que han augmentat notablement durant el darrer any són les que realitzen ciutadans dels Estats Units que han passat de 2.798 a 5.229 o les de ciutadans provinents del Japó que gairebé s’han multiplicat per tres, passant de 704 a 2.052.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, analitza les dades partint de la base que “el turisme és la primera indústria de l'Empordà i en aquest sector som una potència. Tenim tot el que cal per atraure visitants amb elements com la gastronomia, l’enologia,  el paisatge i el patrimoni”.

Pel que a les noves tendències dels turistes que s’apropen fins a la capital altempordanesa, Toro destaca que “som una destinació de present i futur. La prova la tenim en que respecte el 2012, al 2013 hem doblat les visites de ciutadans de Rússia i Estats Units i hem triplicat les de Japó”. El primer tinent d’alcalde demana un treball d’equip i de coordinació entre tots els agents implicats per tal d’aprofitar i optimitzar les potencialitats del sector .

 Diverses Oficines de Turisme
Les dades que l’àrea de Turisme recull fan referència a les que s’aconsegueixen des de les oficines que estan obertes tot l’any i que estan situades a la plaça del Sol i a l’estació del tren convencional, i a les que s’obren durant l’estiu i que es localitzen al costat del Teatre Museu Dalí i a l’estació del tren d’alta velocitat Figueres-Vilafant.

Durant el 2013 les visites guiades que s’organitzen cada estiu des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres van comptar amb la participació de 12.388 persones. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.