• Home/
  • Notícies/
  • Primera sessió per definir el futur del Museu de l’Empordà

Notícies

Primera sessió per definir el futur del Museu de l’Empordà

Notícia 02/02/2015

Aquest divendres, prop d’una quarantena d’especialistes de les arts i la cultura de Figueres s’han reunit en la primera de les sessions del procés participatiu per definir el futur del Museu de l’Empordà.

Realitzada l’anàlisi i la reflexió, s’ha coincidit en la necessitat de treballar en una nova definició del museu. Per esmenar la manca de visibilitat provocada per altres ofertes culturals de primer nivell ubicades a Figueres -com el Teatre Museu Dalí- , i per la indefinició del museu des de la seva creació, que no li ha permès jugar un paper clau en tots els papers que ha volgut abraçar: museu d’història de Figueres i l’Alt Empordà; museu d’art de la ciutat i comarca; o centre d’art contemporani.

Els participants han coincidit en la necessitat de superar el model de gestió jeràrquica i personalista. Com alternativa, complint amb la normativa sobre el personal tècnic i directiu en equipaments museístics,  es proposa l’opció de teixir un òrgan potent, vertebrat en diferents comissions, que articuli, doni suport i validi un nou model. D’altra banda, durant la jornada també s’ha preguntat i reflexionat sobre altres aspectes com dotació econòmica; l’estat de l’edifici, així com la seva ubicació i capacitat; sobre la col·lecció pròpia, entre d’altres.

Des del Govern municipal es valora positivament la predisposició i la bona resposta de tots els participants, els quals estan convocats a una segona sessió de treball el proper, 13 de febrer, jornada de la qual sortiran les conclusions per al full de ruta de la futura gestió del Museu de l’Empordà.

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.