• Home/
  • Notícies/
  • Restauració de l'edifici de la Fundació Clerch i Nicolau amb un procés participatiu

Notícies

Restauració de l'edifici de la Fundació Clerch i Nicolau amb un procés participatiu

Notícia 06/03/2015

En el marc de la reorientació de l'equipament aprovada pel Patronat, la Fundació ha començat les gestions per poder iniciar, amb els tràmits necessaris previs, la reestructuraciói la restauració de l'emblemàtic edifici del carrer carrer Nou.

La voluntat és que aquesta iniciativa, que ha de contribuir a la projecció de la Fundació com a motor cultural de la ciutat, agafi forma i es concreti a través d'un projecte arquitectònic que, a més, sigui un procés participatiu ciutadà, és a dir, que compti amb l'opinió i l'acció directa de les entitats i associacions que ara ja tenen la seu a l'edifici, així com de les que esporàdicament o regularment hi duen a terme activitats.

Així doncs, s'ha demanat assessorament a professionals del sector que ofereixen aquest nou enfocament en la construcció o la rehabilitació d'edificis, que està tan d'acord amb les noves tendències de l'arquitectura sostenible. En aquest cas a l'arquitecte Gabi Barbeta, d'Eco Arquitectura Xarxa.

Segons expliquen l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el 2on tinent alcalde, Josep Maria Godoy, també membres de la Fundació,  "L'edifici ha de ser un espai polivalent obert a tothom, que pugui respondre a les demandes i expectatives de la ciutadania i que pugui ser un complement d'altres centres culturals, com ara el Museu de l'Empordà. Per això ens interessa tant comptar amb l'opinió i la participació de tothom". Aquesta participació -han puntualitzat- inclourà també l'acció directa de la ciutadania a l'hora de realitzar actuacions artístiques a l'equipament.

 

 

    

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.