• Home/
  • Notícies/
  • Tasques per prevenir l'aparició de paneroles als espais públics

Notícies

Tasques per prevenir l'aparició de paneroles als espais públics

Notícia 21/05/2020

Aquesta seymana el servei de plagues urbanes ha començat les tasques per prevenir l'aparició de paneroles en els espais públics. Degut a les pluges de les darreres setmanes es donen les condicions idònies per a la seva proliferació. Per això, de forma preventiva el servei de plagues ha començat a actuar en el sistema de clavegueram. Els tractaments s'han inicat als barris del Culubret i Sant Joan i s'anirà actuant  allà on es vagin detectant.

Les paneroles (també anomenades escarabats de cuina) són uns insectes comuns al nostre medi.

La mida i el color varia en funció de l'espècie: poden fer entre 1 cm i escaig (l'Alemanya) Fins a més de 5 cm (l'americana) i ser de color marró clar (l'Alemanya), vermellós (l 'americana) o gairebé negre (l'oriental). Aquests insectes passin per diferents fases: ou, nimfa i adult. Les femelles posen els ous agrupats en una mena de càpsula que s'anomena ooteca. Les nimfes s'assemblen bastant als adults, però varien, per exemple, en mida i color. L'aspecte de les nimfes pot ser molt semblant entre espècies. 

On viuen? Aquests insectes s'han adaptat a la ciutat i ocupen diferents espais: llars, comerços, indústries, clavegueres, etc. En general, s’instal·len als llocs on troben fàcilment aliment (restes, brutícia), aigua (a necessitin poca) i refugi (són suficients Petites escletxes).

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.