• Home/
  • Notícies/
  • Visites guiades per veure una part inèdita del convent dels Caputxins

Notícies

Visites guiades per veure una part inèdita del convent dels Caputxins

Notícia 16/02/2013

L’Ajuntament de...

L’objectiu és veure l’estructura de l’església del conjunt, la qual quedarà al descobert només durant dos mesos, entre març i maig. És el període de temps entre la finalització de la primera fase de les obres i el començament de la segona.  

 

Tot i que encara s’està acabant de treballar en el tipus de visites i el nombre de persones que podran entrar amb cada grup, el Govern municipal vol que tots els ciutadans puguin conèixer aquesta part de l’edifici de la ciutat, abans que no es transformi definitivament en auditori.

Recordar que la primera part dels treballs, a part de la millora evident de tota la façana que dóna al carrer Rec Arnau, ha permès la consolidació estructural de l’espai; la construcció d’una nova coberta; de nous tancaments; i, finalment, la realització de les pre-instal·lacions. Unes obres que s’han executat per 1.252.000 euros.

 

La segona fase, que hauria de començar a finals de maig, encara s’ha licitar i té un pressupost d’1.356.000 euros, quantitat que amb tota seguretat serà inferior per les baixes que ofereixen les empreses. Els treballs serviran per enllestir la conversió de l’espai en un auditori d’última generació amb capacitat per a 300 espectadors.

 

Antic escorxador

Un dels altres equipaments que Figueres recuperarà en els propers mesos és l’antic escorxador, convertit en el Casa Empordà, un centre de promoció de productes de la zona. En pocs dies acabaran la primera fase de les obres, les quals -amb un cost de 720.000 euros- deixaran enllestit el vestíbul; els serveis; l’espai d’administració del nou equipament; la sala principal; i una climatització mínima.

 

Mentre no es licita i comença la segona fase, l’Ajuntament ha decidit obrir-lo a l’organització d’actes. El primer serà el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.  

La segona fase de les obres permetrà l’habilitació del primer pis; la construcció d’una passera metàl·lica, que farà la funció de balcó sobre la sala principal; la instal·lació de càmeres frigorífiques per al Casa Empordà; la climatització definitiva; i, finalment, la instal·lació de l’Oficina de Turisme de Figueres al vestíbul. El cost estimat d’aquests treballs és d’1.000.000 d’euros.

 

A la imatge de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que ha comprovat en primera persona, aquest divendres, l’evolució de les obres al convent delsCaputxins i a l’antic Escorxador. La foto és als Caputxins, amb l’ escenari del futur auditori al fons.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.