Oficina d'Empresa

Mapa digital d'activitat comercial COVID-19

Aquí es poden consultar els establiments i serveis de la ciutat que tenen activitat i amb quines característiques (horari, forma de contacte, servei a domicili, etc.).

El projecte d'elaboració del Pla de Reactivació Econòmica de Figueres post COVID-19 compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.
 
 
En aquest període de confinament hi ha molta incertesa sobre quin comerç té activitat, té les portes obertes al públic i/o fa atenció domiciliària.
 
Per tal que aquesta informació pugui estar el màxim d'accessible i actualitzada, els geògrafs figuerencs William Morales i Daniel Bejarano van proposar un projecte interessant al qual l'Ajuntament de Figueres dona el suport tècnic i comunicatiu necessari amb l'objectiu que sigui un èxit.
 
Tot es basa en la iniciativa anomenada GeoVoluntarios que la multinacional ESRI ha incentivat, i que se centra en la cessió temporal gratuïta de llicències de la infraestructura informàtica de mapes d'aquesta empresa durant l'estat d'alarma sanitària per la COVID-19.
 
Així doncs, aquests joves geògrafs han creat una eina informàtica que permet als comerciants i serveis de la ciutat donar d'alta la seva activitat, horari, contacte, sector i productes. L'Ajuntament fa un vist-i-plau a la informació, només per filtrar errors majors, i automàticament queda publicada la informació a Internet sobre un [MAPA].
 
El comerç es pot donar d'alta a través d'aquest senzill [FORMULARI]. L'Ajuntament rep la petició d'alta o canvis. I per últim, el ciutadà pot marcar-hi incidències si alguna informació ha caducat, hi ha algun error d'horari, ubicació o altre situació. Així, l'eina és plenament col·laborativa.
 
La Regidoria de Noves Tecnologies aplaudeix aquest tipus d'iniciatives, i el departament del SIT municipal hi dona ple suport i reconeixement tècnic, i supervisa el correcte funcionament per tal que sigui una eina útil per a la ciutadania en aquests moments en què que tota informació a l'abast pot ser un petit tresor.
 

El comerç de barri i els serveis de ciutat estan aportant un servei de qualitat i bàsic que entre tots hem d'agrair.

Si ja estàs donat d'alta al mapa i has fet algun canvi en els teus horaris o vols actualitzar alguna dada, contacta'ns a oficinaempresa@figueres.org o al 972 67 42 61.

Imatges

Vídeos

  • ?rel=0" width="1280" height="720" allowfullscreen>
  • ?rel=0" width="1280" height="720" allowfullscreen>

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.